Literatura, creativitat i envelliment protagonistes d’un curs presencial de l’Aula Oberta UdL a càrrec d’investigadores del Dedal-Lit

Durant el mes de febrer, la Dra. Núria Casado, Dra. Emma Domínguez, Dra. Maricel Oró i Núria Mina, les 4 investigadores del grup de recerca Dedal-Lit, imparteixen el curs: Literatura, creativitat i envelliment: la literatura i els autors contemporanis. Es tracta d’un curs presencial de l’Aula Oberta de la Universitat de Lleida, que està relacionada amb el Grau Sènior. No obstant això, en el curs s’hi pot inscriure qualsevol persona a partir dels 18 anys. L’objectiu del curs és divulgar els resultats d’un projecte de recerca dedicat a l’envelliment, la creativitat i la narrativa i aquest és coordinat amb el Grup d’Estudis, Salut, Educació i Cultura (GESEC).

Continue reading

L’Institut de Desenvolupament Social i Territorial finança amb 65.800 euros deu projectes de recerca presentats presentats en la convocatòria d’ajuts a projectes de recerca de l’any 2018

Els projectes finançats en la convocatòria 2018 tenen una durada de 2 anys i finalitzen el 31 de desembre de 2020. La quantitat que l’INDEST ha destinat en la convocatòria 2018 al finançament de projectes de l’INDEST és de 65.800,00 euros. Tots els projectes presentats i finançats de l’INDEST han estat sotmesos a un procés d’avaluació externa per part de dos/dues investigadors/es externs/es a la Universitat de Lleida.

L’objecte de la convocatòria 2018 d’ajuts de l’INDEST per a projectes de recerca és donar suport als projectes d’interès per la seva temàtica interdisciplinar dins de l’àrea de les ciències socials i de les humanitats. Els projectes sorgeixen de la unió de grups de recerca (agrupats en consorcis) que es presenten a les convocatòries competitives de l’INDEST. L’INDEST atorga finançament si el projecte rep informe favorable de dos/dues avaluadors/es externs/es. L’objectiu final dels projectes finançats per l’INDEST és potenciar la recerca aplicada i interdisciplinar per transferir coneixement, eines útils i de millora per a la societat i, en resum, donar resposta a reptes de caràcter social, econòmic i humanístic i de la societat actual.

Els projectes finançats en la convocatòria d’ajuts 2018 s’agrupen en tres modalitats:

Modalitat A: requereix la col·laboració entre un mínim de dos grups de recerca de l’INDEST que pertanyin a diferents àmbits de coneixement.

Modalitat B: requereix la col·laboració d’un grup de recerca de l’INDEST amb la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC).

Modalitat C: requereix la col·laboració entre un grup de recerca adscrit a l’INDEST i almenys un altre grup de recerca d’un dels altres tres centres de recerca de la Universitat de Lleida (INSPIRES, Agrotecnio, IRBLleida).

 Projectes 2018 finançats segons modalitat i temàtica:

Resolució INDEST 2018

Resolució INDEST 2018 2

Modalitat A:

(1) Relación entre inteligencia emocional y rendimiento profesional.

(2) Anàlisi de l’emplaçament del patrimoni natural i cultural català en la ficció audiovisual com a estratègia de promoció.

(3) El coneixement del patrimoni industrial en el món educatiu i la societat.

(4) La representació de la maternitat en la ficció contemporània.

Modalitat B:

(5) Relleu generacional i gènere a les cooperatives agràries de Catalunya.

(6) Anàlisi de les expectatives de millora de les organitzacions de productors com elements clau del millorament d’eficiència dels sectors agraris i agroalimentaris en clau de present i de futur.

Modalitat C:

(7) Effects of a web-based therapeutic educational intervention for the treatment of pain and poor sleep quality in adult women diagnosed with Fibromyalgia: A mixed methods approach with sequential explotarory design.

(8) Aproximació arqueològica a les pràctiques agroalimentàries nexes entre el passat i el present.

(9) Buscando los valores de referencia << normales >> de biomarcadores de daño cardíaco después de sesiones de actividad física.

(10) Estudio y análisisde la biodiversidad de cultivos y del pago verde << Greening >> en la provincia de Lleida en el horizonte de la futura reforma de la PAC Post 2020.

Continue reading

Jornada: ‘Societat i recerca universitària. Passem comptes amb la presentació de projectes de l’INDEST

L‘INDEST organitza un esdeveniment en el que es presentaran els resultats dels projectes de recerca finançats per l’Institut de Desenvolupament Social i Territorial en les convocatòries de recerca 2016 i 2017, els dies 22 i 23 de novembre. Ambdós dies es celebrarà la Jornada ‘Societat i Recerca Universitària. Passem comptes amb la presentació de projectes de l’INDEST‘., la qual tindrà lloc a l’edifici del Rectorat, a la sala de juntes de la segona planta (2.26). Les sessions són obertes a tot/a membre adscrit a l’INDEST.

Consulta el programa dels dies 22 i 23 de novembre, en format .PDF, aquí.

Cartell Jornada - Societat i Recerca Universitària_logosUdL

El dia 22 de novembre al matí hi haurà les presentacions orals dels projectes finançats en la convocatòria de recerca 2016; mentre que a la tarda es durà a terme la presentació dels projectes de la convocatòria 2017. A més a més, el dia 23 de novembre celebrarem la visita del Comitè Científic extern de l’INDEST, per tal que els seus membres – Mirjana Pejic Bach, Ramon Flecha Garcia i Joaquim Prats – es puguin fer una idea força fefaent de l’activitat de l’INDEST i els mateixos membres tinguin més indicadors per avaluar l’Institut.

Donada la importància que l’Institut INDEST dona a retre comptes del que fem a la comunitat universitària i, en general, a la societat, tot el personal adscrit a l’INDEST és convidat a assistir tant a les sessions de presentació de projectes del dia 22 de novembre com a les dues sessions del matí del 23 de novembre en les que podrem intercanviar parers amb el Comitè Científic Extern i escoltar la seva valoració de la tasca duta a terme per l’INDEST fins ara.

Les presentacions de seguiment de projectes i de resultats que faran els grups de recerca de ben segur que seran un molt bon reflex del treball que s’està fent i, no dubtem que reforçaran la missió de l’INDEST d’impulsar la recerca aplicada i interdisciplinar en l’àrea de les ciències socials i de les humanitats a la Universitat de Lleida.

El programa del dia 22 de novembre:

Programa dia 22 matí

 

Tarda:

Programa dia 22 tarda

Programa del dia 23 de novembre, en la qual tindrà lloc la Visita del Comitè Científic Extern de l’INDEST – Mirjana Pejic Bach, Ramon Flecha Garcia i Joaquim Prats Cuevas.

Programa 23 Visita Comitè Científic

 

Continue reading

Emma Domínguez i Núria Casado presenten resultats de projecte al simposi Cultural Perspectives on Ageing celebrat a Alemanya, organitzat per la Universitat de Düsseldorf

Els passats 28, 29 i 30 de novembre Emma Domínguez Rué i Núria Casado Gual foren convidades a participar en el simposi “Cultural Perspectives on Ageing” celebrat a Hannover i organitzat per la Universitat de Düsseldorf. Les dues investigadores varen presentar els resultats més recents de la seva recerca en gerontologia literària, relacionats també amb el darrer projecte de l’INDEST en què han participat.

Symp_Cultural_Perspectives_on_Ageing_Hannover_30Nov2018

NOTA: Aquesta notícia ha estat facilitada pel Grup de recerca Dedal-Lit.
Gràcies a la col·laboració de Dedal-Lit podem compartir aquesta informació.
Continue reading

Seminari INDEST sobre difusió social de la recerca impartit pel Catedràtic de Comunicació Audiovisual i Publicitat Javier Marzal Felici

Dilluns, 8 d’octubre a les 9.30 h tindrà lloc el seminari sobre difusió de la recerca impartit pel professor de la Universitat Jaume I Javier Marzal Felici a la sala de Juntes de la tercera planta de l’Edifici del Rectorat. El seminari es farà de 9.30 h fins a les 11.30 h. És obert a tot/a membre adscrit a l’INDEST.

El seminari tractarà de començar a treballar la comunicació, reflexionar i analitzar les millors estratègies i eines per facilitar la transferència de coneixement a la societat i també, per generar aquest impacte social de la recerca. Abans de tot això, però, és molt important, com sap el personal d’investigació de la Universitat de Lleida, la tasca de reflectir i comunicar els resultats de la recerca que fan els grups de recerca. Pel que fa als grups de recerca adscrits a l’Institut INDEST, val a dir que hi ha molta diversitat d’àrees de coneixement i expertesa i, és clar i evident que el què és imprescindible és fer recerca i investigar. Però, també és veritat que cal difondre la tasca investigadora, com a personal dedicat a la investigació cal estar a la última sobre com realitzar aquesta divulgació social de la ciència.

Aquest seminari es proposa com a reflexió sobre la difusió de la recerca al moment actual. Per una banda, intentarem mostrar com la carrera acadèmica s’ha convertit també en una qüestió de marketing, on tan important com fer recerca és difondre la recerca. En segon lloc, anem a parlar de diferents estratègies que es poden seguir per augmentar l’impacte científic. En aquest sentit, farem una ullada a les darreres tendències en la promoció de la recerca, com és la utilització del vídeo per a difondre la producció científica, com també l’ús d’estratègies transmèdia. Finalment, es tancarà una reflexió molt crítica cap al model de recerca que s’està impulsant a les nostres universitats.

Per aquests motius i entre d’altres, al seminari també hem convidat d’assistents oients al seminari personal tècnic de recerca del Servei de Biblioteca i Documentació (SBiD) de la UdL. Les tècniques  de la biblioteca podran en algun moment indicar quelcom o matisar sobre la política de publicacions i i de divulgació de la recerca que es fa des de la pròpia UdL. Les Biblioteques de la UdL recomanen seguir les guies del servei quant a temes com la política institucional de la UdL sobre accés obert i sobre marc legal (Llei de la Ciència, etc).

Així doncs un dels objectius d’aquest seminari, en primer lloc, és donar valor i destacar la importància de divulgar la recerca. En segon lloc, motivar el personal d’investigació per a que es posi mans a la feina i comenci a fer-se preguntes (plantejar-se com pot començar i què ha de fer). I en tercer i últim lloc, que l’investigador/a tingui les eines de difusió (Repositori, bloc, Twitter, xarxes socials acadèmiques, etc) i les estratègies per portar a terme aquesta comunicació científica dels resultats de la seva recerca.

Javier-Marzal-Felici

El Catedràtic de Comunicació Audiovisual i Publicitat de la Universitat Jaume I Javier Marzal Felici és co-director de la Revista adComunica (Revista Científica sobre Estrategias, Tendencias e Innovación en Comunicación, desde 2011, con 11 números publicados, indexada en Latindex, In-Recs, DICE y Dialnet) i a més a més, Marzal va ser responsable del MapCom (http://www.mapcom.es/).

El Dr. Javier Marzal Felici és, a més a més, Investigador Principal del grup de recerca ITACA-UJIInvestigación en Tecnologías Aplicadas a la Comunicación Audiovisual” (ITACA de la Universitat Jaume I) (http://www.culturavisual.uji.es/). Entre d’altres activitats i tasques del grup de recerca ITACA-UJI, que lidera el Doctor Marzal elaboren podcasts sobre varis temes per fer comunicació científica (http://www.culturavisual.uji.es/category/transferencia/podcasts/) com a exemple de divulgació social de la ciència (en l’àmbit de comunicació audiovisual, relacions públiques i publicitat).

Més informació sobre Javier Marzal Felici:

Javier Marzal Felici (València, 1963) Doctor i Llicenciat en Comunicació Audiovisual, en Filologia Hispànica i en Filosofia i Ciències de la Educació per la Universitat de València, Màster en Comunicació i Educació per la Universitat Autònoma de Barcelona, és Catedràtic de Comunicació Audiovisual i Publicitat de la Universitat Jaume I, on és actualment Coordinador del Programa de Doctorat en Ciències de la Comunicació, Coordinador del Màster Universitari en Noves Tendències i Processos de la Innovació en Comunicació i Sotsdirector del LabCom UJI. Ha desenvolupat una llarga activitat investigadora, entre les principals publicacions de la qual destaquen David Wark Griffith (Madrid: Càtedra, 1998), La mirada cautiva. Formas de ver en el cine contemporáneo (València: Generalitat Valenciana, 1999), amb Juan Miguel Company, Cómo se lee una fotografía. Interpretaciones de la mirada (Madrid: Càtedra, 2007), Periodismo en televisión: nuevos horizontes, nuevas tendencias (Zamora i Sevilla: Comunicació Social. Edicions i Publicacions, 2011), amb Andreu Casero, l’obra col.lectiva La crisis de la televisión pública. El caso de RTVV y los retos de una nueva gobernanza (Barcelona, Bellaterra, Castellón y Valencia: Aldea Global, 2015), amb Jessica Izquierdo y Andreu Casero; el llibre col.lectiu Las televisiones públicas autonómicas del siglo XXI. Nuevos escenarios tras el cierre de RTVV (Barcelona, Bellaterra, Castellón y Valencia: Aldea Global, 2015), como a editor; i l’obra colectiva Los medios de comunicación públicos de proximidad en Europa. RTVV y la crisis de las televisiones públicas (Valencia: Tirant Lo Blanch, 2017), com a co-editor amb Pablo López i Jéssica Izquierdo. Els seus darrers treballs són La crisis de lo real. Representaciones de la crisis financiera de 2008 en el audiovisual contemporáneo (Valencia: Tirant Lo Blanch, 2018), en coedició amb Teresa Sorolla, Antonio Loriguillo i Aaron Rodríguez; Contenidos transmedia para la radio y la televisión de proximidad (Pamplona: EUNSA, 2018), en coedició amb Esteban Galán y Aaron Rodríguez; i l’obra colectiva (en prensa) Investigar en la era neoliberal. Visiones críticas de la investigación en comunicación en España (Barcelona, Bellaterra, Castellón i Valencia: Aldea Global, 2018), amb Aaron Rodríguez i Samuel Gil; a més a més de nombrosos articles, capítols de llibre i altres treballs. És co-director de la Col·lecció de llibres «Guías para ver y analizar cine» (56 títols), editats per Nau Llibres i Octaedro, i co-director de adComunica. Revista sobre Estrategias, Tendencias e Innovación en Comunicación que edita l’Associació per al Desenvolupament de la Comunicació, adComunica. És Director del Grup d’Investigació «Investigacions en Tecnologies Aplicades a la Comunicació Audiovisual» (ITACA-UJI), els interessos del qual es centren en l’estudi de la cultura visual, les relacions entre tecnologia i visualitat, la teoria de la imatge, l’economia política de la comunicació i l’anàlisi de textos audiovisuals.

Gràcies a la col·laboració del Dr. Javier Marzal Felici podem compartir aquesta informació.
Correu electrònic de contacte: marzal@uji.es

Continue reading

La Nit Europea de la Recerca a la ciutat de Lleida

Divendres, 21 de setembre i dissabte, 22 de setembre, tindran lloc les activitats prèvies a la Nit Europea de la Recerca a Lleida. Aquestes dues jornades prèvies es realitzaran com avantsala del que s’espera trobar durant el gran esdeveniment de la Nit Europea de la Recerca a Lleida, els dies 28 i 29 de setembre. Veure Programa d’Activitats.

NitEuropeadelaRecerca_Lleida

El darrer divendres del mes de setembre se celebra a moltes ciutats d’Europa la Nit Europea de la Recerca (Researchers’ Night), amb la finalitat d’apropar la ciència, la recerca i la tecnologia a la ciutadania. Aquest any celebrarà el seu tretzè aniversari i a Catalunya, sota el lema La recerca, patrimoni de tothom, tindrà lloc activitats divulgatives el divendres 28 i el dissabte 29 de setembre a Barcelona, Tarragona, Lleida, Girona, Blanes i Vic, d’entre altres localitats.

La Nit de la Recerca a Catalunya està organitzada per la Universitat de Barcelona (UB); Universitat Autònoma de Barcelona (UAB); Universitat de Girona (UdG); Universitat Rovira i Virgili (URV); Universitat de Lleida (UdL) i l’Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal). Els actes estan recolzats per la Comissió Europea com a part de les Accions Marie Curie, un programa per potenciar carreres del personal investigador europeu.

La organització de les activitats que concerneixen la Universitat de Lleida i els seus centres de recerca recau sobre el GREiA Research Group.

Com ara s’ha fet en cada edició de La Nit dels Investigadors de la UdL, enguany recordem que les activitats que organitza la Universitat de Lleida són gratuïtes. No obstant això, és necessària, per temes de logística i organització del GREiA Research Group, la inscripció a les activitats i als tallers. Fem saber també que les inscripcions per registrar-se a les activitats de la Nit Europea de la Recerca a Lleida ja es troben obertes clic aquí. Les places són limitades, per tant, recomanem fer la inscripció amb temps.

Informació dels tallers i franges horàries de l’INDEST el divendres, 28 de setembre:

Què i com es menjava a la Prehistòria? Taller a càrrec de Natàlia Alonso (grup de recerca 3DPATRIMONI, IP: Joan B. López) Horaris: 1a sessió: 17.00 – 18.00; 2a sessió: 18.30 – 19.30 h.

L’Aprenentatge Servei al teu abast! (ApS) Taller a càrrec de Deli Miró (grup de recerca GESEC, IP: Fidel Molina) Sessió de 17.30 – 19.00 h

Emocionar-se amb el joc tradicional Taller a càrrec de Pere Lavega (grup de recerca GIAM de l’INEFC Lleida, IP Pere Lavega) Sessió de 19.00 – 20.00 h

Learning to learn English xerrada-debat a càrrec de Josep Maria Cots i Montserrat Irún (Cercle de Lingüística Aplicada, IP Enric Llurda) Sessió de 19.00 – 20.00 h.

En els propers dies anirem informant dels espais i aules en els quals es desenvoluparan les activitats del 28 de setembre. Totes les activitats que es desenvolupin el 28 de setembre tindran lloc al Centre de Cultures i Cooperació Transfronterera del Campus de Cappont i són activitats pensades per a tots els públics.

Al llarg de l’esdeveniment i de totes les jornades, tota la informació es pot trobar actualitzada al web de la Researchers Night que manté en actiu el GREiA:

http://researchersnight.udl.cat/

Logo-nit-europea-UdL

Més informació a:
GREiA UdL: http://www.greia.udl.cat/
Notícia a la UdL: http://www.udl.es/ca/serveis/oficina/Noticies/Construccion-sostenible-cultivos-in-vitro-y-biosensores-en-la-Noche-de-los-Investigadores/
Programa d’Activitats 2018: http://researchersnight.udl.cat/static/programa2018.pdf

Estigues a la última de totes les novetats seguint aquests comptes de la UdL:
Twitter Escola Politècnica Superior (EPS): https://twitter.com/EPS_UdL
Twitter GREiA: https://twitter.com/GreiaUdl
Twitter INSPIRES: https://twitter.com/InspiresUdL

Xarxes socials. Podeu seguir els hashtags, penjar fotos i comentaris a les xarxes socials i Twitter #NitEuropeadelaRecerca #NitdelaRecerca #ResearchersNight #RecercaUdL
Participa i gaudeix de les activitats amb tota la família.

Continue reading

Seminari Famílies-escoles. Perspectives internacionals

El Grup de Recerca Anàlisi Social i Educativa (GRASE) organitza << Seminari Famílies-escoles. Perspectives internacionals >>, dimarts, 25 de setembre a les 12.00 h a la Sala de Juntes de la Facultat d’Educació, Psicologia i Treball Social de la Universitat de Lleida.

L’equip investigador del GRASE presentarà en el seminari els resultats de recerca del projecte RecerCaixa: << Diversitat cultural i igualtat d’oportunitats a l’escola >>.

seminari Famílies-escoles

Extracte del programa informatiu del Seminari Famílies-escoles

L’objectiu general del projecte esmentat ha estat analitzar com s’ha desenvolupat l’atenció a la diversitat cultural en els centres d’educació infantil i primària de titularitat pública i privada (siguin o no concertats), constatar la pluralitat del seu procés pràctic identificar els factors que han influenciat l’evolució dels discursos i les pràctiques interculturals en l’educació i com aquestes afecten a la igualtat d’oportunitats i a l’equitat.

En aquesta sessió es presentaran dues càpsules audiovisuals que contenen experiències realitzades en diversos centres escolars de primària de Catalunya i que han estat detectades en la fase qualitativa del projecte.

Les càpsules pretenen ser un material informatiu i formatiu per a docents, professionals i també per a famílies i altres membres de la comunitat educativa i se’n veurà una d’elles, a tall d’exemple. La primera càpsula es centra en els projectes i activitats adreçades a l’alumnat per afavorir la implicació de les famílies en l’educació dels seus infants i la construcció d’unes relacions escola-centre més fluides, així com pràctiques de treball col·laboratiu i en xarxa amb altres institucions educatives, associacions i entitats, en el marc d’una escola inclusiva i oberta a l’entorn.

El Seminari és obert a tot el públic. No obstant això, l’activitat serà, en particular, d’especial interès per al perfil docent com ara alumnat, professorat, representants de centres escolars i famílies.

Les càpsules audiovisuals es podran veure i descarregar a partir del dia de la seva presentació; és a dir, a partir del 25 de setembre a:

http://www.escueladiversa.com

Consulta el programa i horaris establerts d’intervenció del seminari, aquí. Més informació sobre el projecte RecerCaixa, un programa impulsat per l’Obra Social ‘La Caixa’ amb la col·laboració de l’ACUP, aquí.

NOTA: Aquesta notícia ha estat facilitada pel Grup de Recerca Anàlisi Social i Educativa (GRASE).
Gràcies a la col·laboració del GRASE podem compartir aquesta informació.
Continue reading

L’equip del GISEAFE – INEFC Lleida, amb la col·laboració d’alumnes del Centre, inicia les enquestes de la 2a fase de l’Estudi de la freqüentació al Parc Natural de Collserola

El segon cap de setmana de setembre, l’equip investigador de l’INEFC Lleida en el qual participen membres del Grup d’Investigació Social i Educativa de l’Activitat Física i l’Esport (GISEAFE), que lidera la investigadora principal i Doctora Estela Inés Farías, juntament amb la col·laboració dels alumnes del Centre va iniciar el treball de camp de la segona fase de l’estudi de freqüentació al Parc Natural de la Serra de Collserola.

Alumnes del Centre INEFC amb la Dra. Estela Inés Farías

Imatge: captura del tuit publicat del compte Parc Natural de Collserola.

Al llarg de l’any 2017 es va realitzar el treball de camp de la primera fase de l’estudi <<Afluència, freqüentació i caracterització dels usuaris del Parc Natural de la Serra de Collserola – Terme Municipal de Barcelona>>.

 

Portada de l'Informe del PNC2018

Imatge: captura de la portada de l’Informe del Parc de Collserola, versió 2018.

Enguany, en aquesta segona fase de l’estudi, finançada pel Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola, l’equip de la Dra. Estela Inés Farías ha començat a realitzar les enquestes a diferents punts del Parc de Cerdanyola i de Sant Cugat. Tota la informació que recopilarà l’estudi i els seus resultats es podrà consultar al web Parc Natural de Collserola.

NOTÍCIES RELACIONADES:

Aquests són, a més a més, disponibles per a consulta, els articles en què es comenta l’estudi de l’any 2017, publicats al Butlletí:

 

 

Captura de l'extracte del Butlletí n.117

Captura de l’extracte del Butlletí n.117

 

 

Captura de l'extracte del Butlletí n.118

Captura de l’extracte del Butlletí n.118

 

 

Articles publicats a La Vanguàrdia:

(1). La Vanguardia. Opinión. Editorial. Acotar el Pedraforca (Web). 27/08/2018. Enllaç: https://www.lavanguardia.com/opinion/20180827/451479988327/acotar-el-pedraforca.html (Contingut patrocinat)

(2). La Vanguardia. Berga-Berguedà. Article de Rosa M. Bosch Saldes. Los excursionistas invaden las montañas más icónicas. (Web). 26/08/2018. Enllaç: https://www.lavanguardia.com/local/bergueda/20180826/451457615579/excursionistas-pedraforca-masificacion-montana.html

Més informació als comptes de Twitter:
https://twitter.com/inefcat
https://twitter.com/parcncollserola
https://twitter.com/giseafe

 

NOTA: Aquesta informació ha estat facilitada pel Grup d'Investigació Social i Educativa de l'Activitat Física i l'Esport (GISEAFE INEFC Lleida)

Gràcies a la col·laboració del GISEAFE podem compartir aquesta notícia.
Continue reading

“Hotels that most rely on Booking.com – online travel agencies (OTAs) and hotel distribution channels” a la revista Tourism Review

Publicada la darrera recerca de la Dra. Eva Martín Fuentes, membre del Grup de Recerca Turisme, Economia Social i del Coneixement (TURESCO) de l’INDEST, amb el Dr. Juan Pedro Mellinas “Hotels that most rely on Booking.com – online travel agencies (OTAs) and hotel distribution channels”  a la revista Tourism Review, la revista acadèmica de turisme més antiga i editada pel Dr. Buhalis.

L’article analitza els hotels que més confien amb Booking.com com a canal de distribució hotelera, a través d’un simple ràtio anomenat número de comentaris per habitació.

Amb l’anàlisi de prop de 34.000 hotels de tot el món, es determina que hi ha tres factors que influencien en la dependència de l’hotel amb Booking.com: hotels independent vs cadenes hoteleres, hotels petits vs hotels grans i hotels de categoria més baixa vs categoria més alta, a més a més, els hotels d’Europa acostumen a treballar més amb aquesta OTA que els de la resta del món.

NOTA: Aquesta notícia ha estat facilitada pel Grup de Recerca Turisme, Economia Social i del Coneixement (TURESCO).
Gràcies a la col·laboració del grup de recerca TURESCO podem compartir aquesta informació
Accés directe a l'article: "Hotel that most rely on Booking.com - online travel agencies (OTAs) and hotel distribution channels" 
DOI: https://doi.org/10.1108/TR-12-2017-0201
Continue reading

El projecte “Familias y escuelas. La implicación de las familias extranjeras en los centros escolares” ha obtingut finançament en una convocatòria europea, dins del programa Erasmus+, per a la Internacionalització de la Educació

El projecte Familias y escuelas. La implicación de las familias extranjeras en los centros escolares ha obtingut finançament de la convocatòria de la Unió Europea Acción Clave KA201 (Associacions Estratègiques del programa ERASMUS+ 2018) per a la Internacionalització de la Educació.

Erasmus+

L’equip investigador és liderat per Jordi Garreta i Bochaca i Mònica Macià Bordalba del Grup de Recerca Anàlisi Social i Educativa (GRASE) de la Universitat de Lleida. L’esmentat grup de recerca està format per investigadors, inspectors d’educació i docents d’Espanya, Itàlia i Luxemburg.

El projecte té una duració de dos anys i ha obtingut 140.670,00 euros de finançament per a desenvolupar dos línies de treball: una d’investigació i una altra de disseny, aplicació i avaluació d’innovacions.

Amb més concreció, d’una banda, els objectius de la investigació són: (1) Conèixer les característiques migratòries de cada un dels països, així com la seva trajectòria i evolució. (2) Analitzar les polítiques nacionals en matèria de gestió i integració de la diversitat cultural, tant en els centres escolars com en altres esferes públiques. (3) Analitzar les formes d’implicació i de comunicació de les famílies estrangeres en l’escola i en l’escolarització dels seus fills a partir d’estudis existents en cada context (meta-anàlisis), així com les accions que porten a terme les administracions educatives i els centres escolars per dinamitzar-les. (4) Analitzar com les escoles conceptualitzen i desenvolupen perspectives per a la integració i per a la implicació de les famílies d’origen estranger i, detectar debilitats i necessitats (aspectes de millora). (5) Realitzar anàlisis transnacional comparat i proposar accions a partir del coneixement investigador.

D’altra banda, els objectius de disseny, aplicació i avaluació d’innovacions són:

(1) Dissenyar actuacions per millorar: l’acollida de les famílies recentment arribades al país; la informació que tenen les famílies sobre el sistema educatiu en general i el funcionament del centre concret en particular, la implicació de les famílies en la educació dels seus fills a la llar; la comunicació família-escola; etc. (2) Implementar les esmentades actuacions. (3) Avaluar l’èxit de les esmentades actuacions i desenvolupar eines o estratègies per poder ser utilitzades en altres països per dinamitzar la implicació familiar i la educació família-escola.

Segons les dades de l’Annex de la Resolució de la Convocatòria Erasmus+, les metadades del projecte finançat per la UE són: Títol del projecte: Famílias y escuelas. La implicación de las famílias extranjeras en los centros escolares. Pressupost assignat al projecte: 140.670.00€. Convocatòria: UE. Tipus: Desarrollo de Innovación. Programa: Erasmus+

NOTÍCIA ORIGINAL Web GRASE: http://www.grase.udl.cat/ (en castellano)
NOTA: aquesta notícia ha estat facilitada pel Grup de Recerca Anàlisi Social i Educativa (GRASE).
Gràcies a la col·laboració del GRASE podem compartir aquesta informació.

 

Continue reading