Estela Mariné-Roig, Eva Martín-Fuentes, Eduard Cristóbal-Fransi i Berta Ferrer-Rosell guanyen el Premi Emerging Scholar Award al Congrés The Tourism Intelligence Forum Conference 2018

Els membres del Grup de Recerca en Turisme, Economia Social i del Coneixement (TURESCO) Estela Mariné-Roig, Eva Martín-Fuentes, Eduard Cristóbal-Fransi i Berta Ferrer-Rosell guanyen el premi Emerging Scholar Award al Congrés The Tourism Intelligence Forum Conference 2018 , en concret amb l’article: “Differential price management in hotels and peer-to-peer accommodation.

 

Diploma del Premi del Congrés Tourism Intelligence Forum Conference 2018

Diploma del Premi del Congrés Tourism Intelligence Forum Conference 2018

L’abstract de l’article premiat: “Differential price management in hotels and peer-to-peer accommodation, és aquest:

Online sharing economy platforms in the sector of tourist accommodations have gained great media and social attention as they are considered disruptors of the traditional hotel industry. The aim of this article is to analyze the pricing policy of hybrid P2P (peer-to-peer) lodgings in comparison to traditional establishments in relation to seasonality. This will be done through a quantitative comparative analysis of room prices of both hotels and Airbnb accommodations in Barcelona through a period of one year. Results indicate that generally, Airbnb prices are significantly lower than those of hotels and that, while Airbnb prices fluctuate very little, hotels use yield or revenue management techniques to adjust prices in high and low seasons.

Article: Differential Price management in Hotels and Peer-to-Peer accommodation 
is available from: https://www.researchgate.net/publication/323960450_Differential_Price_management_in_Hotels_and_Peer-to-Peer_Accommodation 
[accessed May 15 2018].
NOTA: Aquesta notícia ha estat facilitada pel Grup de Recerca Turisme, Economia Social i del Coneixement (TURESCO).
Gràcies a la col·laboració del grup de recerca TURESCO podem compartir aquesta informació.
Continue reading

Eduard Cristóbal-Fransi, Natalia Daries-Ramón i Eva Martín-Fuentes guanyadors del Premi a la Millor Comunicació presentada al XXI Congreso Internacional de Turismo Universidad y Empresa de la Universitat Jaume I de Castelló

Adopción del comercio electrónico en el turismo industrial: análisis de la presencia web de los recursos turísticos industriales és el títol de la comunicació que ha guanyat el Premi a la Millor Comunicació presentada en el XXI Congreso Internacional de Turismo Universidad y Empresa de la Universitat Jaume I de Castelló, sota el lema Turismo y Desarrollo en los espacios rurales de interior”, celebrat a Castelló els dies 25 i 26 d’abril de 2018.

Guanyadors del Premi a la Millor Comunicació presentada al XXI Congreso Internacional de Turismo Universidad y Empresa de la Universitat Jaume I de Castelló

Guanyadors del Premi a la Millor Comunicació presentada al XXI Congreso Internacional de Turismo Universidad y Empresa de la Universitat Jaume I de Castelló

Els membres investigadors del grup de recerca Turisme, Economia Social i del Coneixement (TURESCO) adscrits a l’INDEST que participaven en aquest article són Eduard Cristóbal-Fransi (IP TURESCO), Natàlia Daries-Ramón i Eva Martín-Fuentes, a més a més de Laura Español Bernadó que no és membre de INDEST.

L’esmentat Congrés Internacional ha estat organitzat per la Universitat Jaume I i la Fundació Universitat Jaume I – Empresa de Castelló.

Diploma del Premi a la millor Comunicació per la Universitat Jaume I de Castelló

Diploma del Premi a la millor Comunicació per la Universitat Jaume I de Castelló.

NOTA: Aquesta notícia ha estat facilitada pel Grup de Recerca Turisme, Economia Social i del Coneixement (TURESCO).
Gràcies a la col·laboració del grup de recerca TURESCO podem compartir aquesta informació.
Continue reading

Lectura dramatitzada de l’obra de teatre Prime Time a Massachussets (EEUU)

Dilluns, 16 d’abril, en el Central Square Theater de Massachussets (EEUU) es va fer una lectura dramatitzada de l’obra de teatre Prime Time, escrita i dirigida per Núria Casado Gual.

Portada-Prime-Time_NC

Prime Time originalment escrita en català, publicada en la Sèrie de Teatre de la UdL i representada en el congrés de clausura del projecte europeu Social Innovation in Healthy and Active Aging for Sustainable Economic Growth (SIforAGE), co-organitzat pel Grup de recerca Dedal-Lit, ha estat representada en diversos teatres catalans per la companyia Nurosfera durant el 2016 i 2017, i explora, des de la comèdia, temes tant actuals com l’envelliment actiu i l’edatisme. Ara s’ha pogut sentir en anglès en la versió traduïda per Brian Worsfold i Marta Miquel Baldellou, amb la versió dirigida per Daniel Gidron i protagonitzada per Annette Miller.

Enllaços d'interès: 
http://www.publicacions.udl.cat/ca/953-prime-time-9788491440505.html
http://www.salamuntaner.com/node/74
https://www.centralsquaretheater.org/events/prime-time-staged-reading/
NOTA: Aquesta notícia ha estat facilitada pel Grup de recerca Dedal-Lit.
Gràcies a la col·laboració de Dedal-Lit podem compartir aquesta informació.
Continue reading

Membres del Grup d’Investigació Social i Educativa de l’Activitat Física i l’Esport (GISEAFE) publiquen un article a la revista Pirineu

Membres de l’equip investigador del Grup d’Investigació Social i Educativa de l’Activitat Física i l’Esport (GISEAFE) de l’INEFC de Lleida, Estela Inés Farías-Torbidoni i el Jordi Seguí Urbandeja acaben de publicar un article a la revista Pirineos.

Imatge del banner web de la Revista Pirineos

Imatge del banner web de la Revista Pirineos

L’article tracta sobre la evolució i la incidència sobre la Xarxa Natura 2000 de les curses de muntanya (trails running) a l’Estat Espanyol.

Dades de l’article

Títol de l’article: Carreras de trail running y marchas por montaña en España. Número, evolución e incidencia sobre la Red Natura 2000.

Autoria: Estela Inés Farías-Torbidoni (INEFC Lleida, UdL GISEAFE), Jordi Seguí Urbandeja (INEFC Lleida, UdL GISEAFE), Rafel Ferrer (INEFC Lleida, UdL), Víctor Dorado (INEFC Lleida, UdL).

Paraules clau de l’article: Carreras de Trail running, Marchas por montaña, características, evolución, impacto, Red Natura 2000.

 

REFERÈNCIA: Farías-Torbidoni Estela. I; Seguí, J; Ferrer, R; Dorado, V (2018). 
Carreras de trail running y marchas por montaña en España. Número, evolución e incidencia sobre Red Natura 2000. 
Pirineos, Vol 173 (2018). 
Revista de Ecología de Montaña, Vol. 173 Jaca, Enero-Diciembre, 2018, e034 ISSN-l: 0373-2568
DOI: https://doi.org/10.3989/pirineos.2018.173001
NOTA: Aquesta informació ha estat facilitada pel Grup d'Investigació Social i Educativa de l'Activitat Física i l'Esport (GISEAFE INEFC Lleida)

Gràcies a la col·laboració del GISEAFE podem compartir aquesta notícia.

Continue reading

Estela Farías Torbidoni Professora Doctora de l’INEFC Lleida és coordinadora i coautora d’un informe tècnic sobre l’afluència, freqüentació i caracterització de les persones que visiten el Parc Natural de l’Alt Pirineu

La Professora Doctora de l’INEFC Lleida Estela Farías Torbidoni i investigadora principal del GISEAFE (Grup de Recerca Reconegut i Finançat en la convocatòria SGR 2017) a la demarcació de Lleida és coautora de l’Informe Tècnic sobre afluència, freqüentació i caracterització de les persones que visiten el Parc Natural de l’Alt Pirineu juntament amb el Professor Doctor Serni Morera Carbonell de l’INEFC.

La recollida de dades es va centrar en sis dels deu punts d’accessos considerant l’any 2011: Fornet, La Farga, Tavascan, Tor, Sant Joan de l’Erm i Os de Civís.

Informe-Tècnic_Portada-Parc-Natural-de-lAlt-Pirineu

Portada de l’Informe Tècnic elaborat per l’INEFC. Coautora: Profª Dra. Estela Farías Torbidoni.

Entre els principals resultats obtinguts en la realització d’aquesta revisió, destaquen; d’una banda, l’obtenció d’una afluència anual actualitzada d’uns 314.000 visitants, amb un increment d’uns 100.000 visitants si es pren com a punt de referència les dades obtingudes l’any 201; d’altra banda, i basada en la realització d’un total de 706 enquestes, la identificació d’un perfil genèric d’homes visitants (68,3%), d’entre 32 i 51 anys (52,8%), que resideixen a la província de Barcelona (47%) i Lleida (22,1%). La majoria accedeix al Parc en vehicle particular (80%), en parella (33,8%) o en família (27,8%) amb una mitjana de persones per grup de 3,4 persones.

Aquest informe tècnic de l’INEFC actualitza les últimes dades, que van ser publicades al 2011 i incorpora una sèrie de propostes i recomanacions pràctiques de planificació, gestió i seguiment.

Pel que fa a l’estima de l’impacte econòmic directe a la zona a partir de la visita al Parc Natural de l’Alt Pirineu, i tenint en compte la recollida i sistematització de les dades vinculades al càlcul d’aquest impacte, s’ha arribat a establir un impacte econòmic directe de 14.854.102 euros l’any 2017.

A més a més, la informació que proporciona aquest informe sobre les particularitats pròpies de l’ús públic en els diferents accessos analitzats, citats anteriorment, serviran per a la millora de la gestió i planificació del Parc Natural de l’Alt Pirineu.

NOTA: Aquesta notícia ha estat facilitada pel Grup d'Investigació Social i Educativa de l'Activitat Física i l'Esport (GISEAFE INEFC Lleida)
Gràcies a la col·laboració del GISEAFE podem compartir aquesta informació.
Continue reading

Anàlisi dels acords de lliure comerç de la Unió Europea amb el Canadà (CETA), el Japó i Mercosur

El Seminari La Complexitat del veïnatge de la Unió Europea. Cap a un nou paradigma dels acords d’associació de la UE organitzat el 19 de març va tractar els acords de lliure comerç firmats recentment amb Canadà (CETA), acords amb el Japó i Mercosur. A més a més, de tractar els possibles efectes i repercussions dels acords a nivell local, regional i estatal.

 

1

 

Els ponents que van participar en el seminari van ser: la Dra, Carmen Tirado, Professora Titular de Dret Internacional Públic i Relacions Internacionals de la Universitat de Saragossa; el Dr. Antoni Blanc, coordinador del seminari i Catedràtic de Dret Internacional Públic i Relacions Internacionals de la Universitat de Lleida i també Director de la Càtedra i del Centre d’Excel·lència Jean Monnet – UdL; el Dr. Antoni Colom, Professor Titular d’Economia, Sociologia i Política Agrària de la Universitat de Lleida i; finalment es va comptar amb la intervenció del Sr. Domènec Vila, Cap de la Unitat de Serveis Empresarials de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC).

El contingut temàtic i els acords analitzats en el Seminari:

El model que defensa la Unió Europea davant el neo-proteccionisme nord-americà es fonamenta en la defensa del lliure comerç i el multilateralisme basat en l’apertura comercial i les inversions mútues, d’acord amb paràmetres de regulació equitativa i equilibrada. Aquest fet no implica que no es reconegui la necessitat explícita d’abordar reformes a la globalització doncs la desigualtat va en augment arribant a nivells intolerables, encara que es reconeix de forma contundent que el retorn al proteccionisme no és la solució. I per aquests motius, la Unió Europea ha de reforçar-se i enviar una senyal clara a la Xina, la Índia, així com als Estats Units d’Amèrica i altres grans economies.

Una bona mostra de tot això, està sent la conclusió dels recents acords amb Canadà (CETA) i amb el Japó. En aquest darrer cas, li permet a la UE internar-se en el forat que ha deixat Estats Units a Àsia en abandonar el TPP i reequilibrar la situació anòmala que el tercer mercat del món que és Japó, fos fins ara només el setè per a les exportacions europees. El llarg i tortuós camí seguit fins ara en el procés negociador amb el Mercosur obeeix a aquest mateix tipus de preocupacions.

 

Seminari - persona plantada explicant Sr. Sánchez

 

En aquest sentit, i a tall d’anècdota, destacar el poema (Hayku) de H. Van Rompu que va aportar la professora i ponent Carmen Tirado, de cara a tractar les relacions entre la Unió Europea i el Japó:

<< El Sol se levanta

Aunque en Europa todavía duerme

Pero es el mismo Sol >>

Hayku de H. Van Rompu

 

NOTA: Aquesta notícia ha estat facilitada pel Grup de Recerca Les Nacions Unides i la Unió Europea davant els reptes i amenaces actuals: reforma del sistema de governança global, seguretat, cooperació i drets humans.
Gràcies a la col·laboració del grup de recerca podem compartir aquesta informació.
Continue reading

Projecte europeu Transnational Alignment of English Competences for University Lecturers (TAEC)

El projecte europeu “Transnational Alignment of English Competences for University Lecturers” (TAEC) o en català Alineament de les competències en llengua anglesa per a professorat universitari és liderat i coordinat principalment per la Universitat de Copenhaguen i amb un paper important per la Universitat de Lleida. La resta d’universitats col·laboradores són la Universitat de Maastricht (UM), Països Baixos; la Universita Degli Studi di Torino (UNITO), Itàlia; i la Facultat d’Humanitats i Ciències Socials de Rijeka (FHSS), Croàcia.

Logotips de les universitats col·laboradores amb el projecte TAEC

L’objectiu principal del projecte TAEC és el de desenvolupar un marc comú que garanteixi i doni suport a l’ensenyament de contingut en llengua anglesa. La idea és que es pugui adaptar la formació sobre aquest tipus de docència i les eines per certificar els nivells de llengua que es fan a nivell local per tal que puguin tenir un ús més enllà de l’àmbit local.

 

Investigadors del CLA a la Universitat de Torí desenvolupant projecte TAEC. FOTO: Claudio Bendazzoli

Membres del Cercle de Lingüística Aplicada (CLA) a la trobada d’investigadors a la Universitat de Torí. FOTO: Claudio Bendazzoli

Es tracta d’un projecte de 28 mesos de durada (2 anys i 4 mesos), finançat a través del programa Erasmus+ i amb un finançament total de 350.000 euros.

El projecte TAEC generarà tres resultats finals: (1) un informe sobre els diferents aspectes del marc comú de l’ensenyament de contingut en anglès; (2) un informe tècnic sobre com alinear un examen concret al marc comú europeu de referència i (3) un manual d’ensenyament de contingut en anglès.

En aquest sentit, l’equip investigador de la UdL, coordinat per Xavier Martin-Rubio i integrat per Montserrat Irún, Maricel Oró i Irati Diert, és l’encarregat de liderar l’elaboració del manual adreçat al professorat. El manual (handbook) inclourà aspectes lingüístics de la llengua (lèxic, pronúncia, etc), pedagògics (gestió de l’aula, didàctica, etc) i de comunicació intercultural.

En paraules del professor del Departament d’Anglès i Lingüística (DAL) de la UdL i coordinador del projecte TAEC Xavier Martin-Rubio, actualment, les universitats europees es troben en fases diferents d’implementació de l’ensenyament de contingut en anglès, per la qual cosa pateixen diferents efectes:

Per aquesta raó, volem reconèixer els factors locals i globals que influencien en la implantació de l’anglès com a llengua vehicular, incloent-hi la identificació de les necessitats lingüístiques del professorat a les diferents universitats i l’alineament d’una prova concreta per mesurar el nivell dels docents al Marc Comú Europeu de Referència per les Llengües.

A més a més, el projecte té com a fita augmentar la consciència sobre les característiques específiques de l’ensenyament de contingut en anglès i oferir oportunitats de formació lingüística i pedagògica per als professionals que treballin en aquest context.

En relació a esdeveniments, durant el projecte, les universitats col·laboradores duran a terme un seguit de tallers locals, i també s’organitzarà una conferència a l’abril de 2019 a la Universitat de Copenhaguen (Dinamarca) amb el títol: EMI practices in Europe.

T

NOTA: Aquesta informació ha estat facilitada pel Cercle de Lingüística Aplicada (CLA).
Gràcies a la col·laboració de les Community Managers i investigadores en formació del CLA Balbina Moncada i Judith Borràs podem compartir aquesta notícia.
Continue reading

Seminari internacional: educació i diversitat cultural

El 20, 21, 22 de març es realitza a la Universitat de Lleida el Seminari internacional: Educació i diversitat cultural. És una activitat pensada per estudiants de màster i doctorat o bé professorat o investigadors especialistes en la temàtica.

Seminari internacional - educació i diversitat cultural - UdL

L’inici del Seminari és el dimarts 20 de març a les 19 h amb una conferència oberta al públic impartida per la Doctora Marie McAndrew de la Université de Montréal que tractarà el tema: Educació i diversitat: comparació dels contextos catalans i quebequesos i finalitza el dijous, 22 de març en una tercera jornada que tracta els recursos i els materials pedagògics i que conclourà en la Cloenda en format debat.

La presentació de la conferència inaugural ha anat a càrrec de el Sr. Roberto Fernández, Rector de la Universitat de Lleida i ha tingut lloc a la Sala Víctor Siurana de l’edifici de Rectorat.

La conferència ha aplegat investigadors del Canadà francòfon i de la UdL, així com representants de la Generalitat i del Ministeri d’Educació i ensenyament Superior del Quebec: El Sr. Mark Richardson, conseller de l’Ambaixada del Canadà; la Sra. Marisa Calés, Directora de la Fundación Canadà a Espanya; el Sr. Alfons Calderón, director de l’Oficina del Quebec a Barcelona i; finalment, el coordinador del seminari internacional el Dr. Jordi Garreta professor Catedràtic de Sociologia la UdL i Investigador Principal del Grup de recerca Anàlisi Social i Educativa (GRASE).

Des d’una perspectiva interdisciplinar, els ponents han analitzat de forma comparada com es treballa la diversitat cultural en els centres escolars, les principals actuacions i la detecció de reptes als que s’han d’enfrontar els sistemes educatius per donar resposta a favor de la igualtat d’oportunitats de tot l’alumnat.

Podeu descarregar el programa del Seminari en tres llengües (català, castellà o francès) aquí.

Podeu trobar més informació del projecte aquíhttp://www.escueladiversa.com/

NOTA: Aquesta notícia ha estat facilitada pel Grup de Recerca Anàlisi Social i Educativa (GRASE).
Gràcies a la col·laboració del GRASE podem compartir aquesta informació.
Continue reading

Seminari: La complexitat del veïnatge de la Unió Europea. Cap a un nou paradigma dels acords d’associació de la UE

Dilluns, 19 de març de 2018 es celebrarà el seminari: La complexitat del veïnatge de la Unió Europea. Cap a un nou paradigma dels acords d’associació de la UE.

Seminari La complexitat del veïnatge de la Unió Europea - 19 de març

L’acte tindrà lloc a la Sala de Juntes de la Facultat de Dret, Economia i Turisme (FDET) de la Universitat de Lleida de les 17.15 a les 19.30 hores. Les inscripcions es faran presencialment a la Secretaria de la Facultat de Dret, Economia i Turisme (despatx 0.39 FDET) i el termini d’inscripció finalitza el 16 de març.

Seminari La complexitat del veïnatge de la Unió Europea - Presentació - 19 de març

El coordinador de l’acte és el Doctor Antoni Blanc Altemir Catedràtic de Dret Internacional Públic i Relacions Internacionals de la Universitat de Lleida. Contacte per correu electrònic amb el Professor clica aquí. La organització de l’esdeveniment corre a càrrec del Departament de Dret Públic.

Més informació detallada de l’esdeveniment aquí. Descarregar el programa del Seminari: La complexitat del veïnatge de la Unió Europea. Cap a un nou paradigma dels acords d’associació de la UE, aquí.

NOTA: Aquesta informació ha estat facilitada pel Grup de Recerca Les Nacions Unides i la Unió Europea davant els reptes i amenaces actuals: reforma del sistema de governança global, seguretat, cooperació i drets humans.
Gràcies a la col·laboració del grup de recerca podem compartir aquesta informació.
Continue reading

Jornada d’Aprenentatge Servei i Comunitats d’Aprenentatge per a la Transformació Social

El dilluns 26 de febrer tindrà lloc a la Sala de Juntes de la Facultat d’Educació, Psicologia i Treball Social (FEPTS) la Jornada d’Aprenentatge Servei i Comunitats d’Aprenentatge per a la Transformació Social que comença a les 9.30 h.

La Jornada va a càrrec del Grup d’Estudis Societat, Salut, Educació i Cultura (GESEC) i l’Observatori d’Aprenentatge Servei del mateix grup de recerca. Consulta aquí el programa.

Jornada AiS_26febrer

Jornada AiS_26febrer_Cloenda

Jornada AiS_26febrer_Comitè

 

Més informació al web FEPTS.

Continue reading