El Journal Citation Reports (JCR) inclou Sintagma, revista de Lingüística UdL, en la versió 2018

La versió 2018 (dades 2017) del Journal Citation Reports (JCR), un dels índexs de les revistes científiques amb més prestigi internacional, ha estat presentada. En la versió actualitzada, l’edició de Social Sciences, en l’àmbit espanyol hi consten 12 publicacions i, d’entre aquestes, hi ha la publicació en accés obert de la revista Sintagma. Sintagma (0214-9141), una revista de Lingüística de la Universitat de Lleida.

Metadades sintagma 2018

Aquest 2018 és el tercer any que la revista Sintagma és al esmentat i reconegut JCR de forma consecutiva. L’últim número publicat de Sintagma és el volum de l’any 2017 i és disponible en el Repositori institucional de la UdLSintagma. Vol.: 29.

Pel que fa als treballs de recerca que es vulguin presentar, el termini és del 1 de setembre fins al 30 de novembre de 2019. La publicació del pròxim volum (núm. 30) de la revista es preveu per a finals de l’any 2019.

Vol29Sintagma-EdicionsIPublicacionsUdL

El primer número de Sintagma va aparèixer per primer cop l’any 1989 i, d’ençà, se n’ha publicat 29 de volums, a fascicle per any natural. Dirigida per la professora del Departament d’Anglès i Lingüística de la UdL, Glòria Vázquez, publica estudis de lingüística teòrica i aplicada, així com treballs d’anàlisi interlingüística o comparativa sobre qualsevol llengua, escrits en anglès, català, castellà o francès.

Per a més informació en relació amb dades de la revista es poden consultar al web UdL de la revista de lingüística: http://www.sintagma.udl.cat/es/e_sintagma

Accés a la revista a través del Repositori Obert de la UdL: clic aquí.
Accés a la revista a través del Servei d'Edicions i Publicacions de la UdL: clic aquí.

DADES DE LA REVISTA: Sintagma, revista de Lingüística. ISSN: 0214-9141  // ISSN edició electrònica: 2013-6455
Publicació de la Universitat de Lleida. Departament d'Anglès i Lingüística. Contacte: sintagma@dal.udl.cat
Continue reading

Òscar Flores, Isabel del Arco i Patricia Silva publiquen un capítol: Modelos flexibles de formación. Una respuesta a las necesidades actuales

Òscar Flores, Isabel del Arco (IP) i Patricia Silva, membres del Consolidat Equip de Desenvolupament Organitzacional (EDO-UdL), han publicat un capítol de llibre:

Flores, O., del-Arco, I., Silva, P. (2018). Modelos flexibles de formación: Una respuesta a las necesidades actuales. En Carrasco, S.; del Corral, I. (Ed.), Docencia Universitaria e innovación (pp103-136). Barcelona: Octaedro.

imatge-congrésCIDUI2018

L’esmentat capítol tracta els models flexibles de formació i com aquests traslladen el protagonisme a l’estudiantat i al professorat ja que aquest ha cobrat rellevància en la coordinació de l’aprenentatge fora i dins de l’aula. Els esmentats canvis han suposat una organització diferent en l’espai i en el temps. Aquest capítol ofereix una reflexió sobre alguns models i propostes de formació.

Text íntegre de la notícia publicada al web EDO-UdL: https://t.co/zCufE0pCKP
NOTA: Aquesta notícia ha estat facilitada per l'Equip de Desenvolupament Organitzacional EDO-UdL.
Gràcies a la col·laboració d'EDO-UdL podem compartir aquesta informació.
Continue reading

Núria Casado participa en el Late-Life Creativity an International Showcase (Regne Unit)

Núria Casado Gual, investigadora principal (IP) del Dedal-Lit, està duent a terme una estada de recerca en envelliment i teatre a la Keele University (Regne Unit) a través del programa José de Castillejo de mobilitat per a investigadors.

Recentment, Casado va ser convidada a participar en el “Late-Life Creativity International Showcase” que va tenir lloc al KCAR (Keele Centre for Ageing Research) el 28 de juny de 2018.

Enllaç de la notícia: https://www.keele.ac.uk/kcar/.
NOTA: Aquesta notícia ha estat facilitada pel Grup de recerca Dedal-Lit.
Gràcies a la col·laboració de Dedal-Lit podem compartir aquesta informació.
Continue reading

L’obra de teatre Prime Time traduïda a l’anglès

L’obra de teatre Prime Time, de Núria Casado Gual, s’ha publicat en versió anglesa (traducció de Marta Miquel i Brian Worsfold) en la sèrie Dedal-Lit de la Universitat de Lleida. L’obra original (publicada en català per la Sèrie Teatre de la Universitat), fou un encàrrec per a clausurar el congrés internacional SIforAGE el 2016.

La versió en anglès compta amb un pròleg de la prestigiosa crítica Margaret Morganroth Gullette, que va veure l’obra original a Barcelona.

 

Enllaç d'interès: http://www.publicacions.udl.cat/ca/986-prime-time-9788491440994.html.
NOTA: Aquesta notícia ha estat facilitada pel Grup de recerca Dedal-Lit.
Gràcies a la col·laboració de Dedal-Lit podem compartir aquesta informació.
Continue reading

Participació virtual de Núria Casado en el Congrés Canadian Association of Theatre Studies (CATR)

El dijous, 31 de maig la investigadora principal Núria Casado del grup de recerca Dedal-Lit, va ser convidada a participar de forma virtual en el Working Group “Age and Performance” (https://catr2018.wordpress.com/conference-schedule/working-groups/) en el marc del Congrés Canadian Association of Theatre Studies (CATR), celebrat a Kingston, Ontario (Canadà).

La sessió, de dues hores, va resultar en un profitós intercanvi d’idees i recerca actual sobre envelliment i estudis de teatre i arts escèniques, i, es traduirà en una projecte comú de tres anys de durada.

Enllaços d'interès: 
https://catr2018.wordpress.com/conference-schedule/working-groups/
NOTA: Aquesta notícia ha estat facilitada pel Grup de recerca Dedal-Lit.
Gràcies a la col·laboració de Dedal-Lit podem compartir aquesta informació.
Continue reading

Estela Mariné-Roig, Eva Martín-Fuentes, Eduard Cristóbal-Fransi i Berta Ferrer-Rosell guanyen el Premi Emerging Scholar Award al Congrés The Tourism Intelligence Forum Conference 2018

Els membres del Grup de Recerca en Turisme, Economia Social i del Coneixement (TURESCO) Estela Mariné-Roig, Eva Martín-Fuentes, Eduard Cristóbal-Fransi i Berta Ferrer-Rosell guanyen el premi Emerging Scholar Award al Congrés The Tourism Intelligence Forum Conference 2018 , en concret amb l’article: “Differential price management in hotels and peer-to-peer accommodation.

 

Diploma del Premi del Congrés Tourism Intelligence Forum Conference 2018

Diploma del Premi del Congrés Tourism Intelligence Forum Conference 2018

L’abstract de l’article premiat: “Differential price management in hotels and peer-to-peer accommodation, és aquest:

Online sharing economy platforms in the sector of tourist accommodations have gained great media and social attention as they are considered disruptors of the traditional hotel industry. The aim of this article is to analyze the pricing policy of hybrid P2P (peer-to-peer) lodgings in comparison to traditional establishments in relation to seasonality. This will be done through a quantitative comparative analysis of room prices of both hotels and Airbnb accommodations in Barcelona through a period of one year. Results indicate that generally, Airbnb prices are significantly lower than those of hotels and that, while Airbnb prices fluctuate very little, hotels use yield or revenue management techniques to adjust prices in high and low seasons.

Article: Differential Price management in Hotels and Peer-to-Peer accommodation 
is available from: https://www.researchgate.net/publication/323960450_Differential_Price_management_in_Hotels_and_Peer-to-Peer_Accommodation 
[accessed May 15 2018].
NOTA: Aquesta notícia ha estat facilitada pel Grup de Recerca Turisme, Economia Social i del Coneixement (TURESCO).
Gràcies a la col·laboració del grup de recerca TURESCO podem compartir aquesta informació.
Continue reading

Eduard Cristóbal-Fransi, Natalia Daries-Ramón i Eva Martín-Fuentes guanyadors del Premi a la Millor Comunicació presentada al XXI Congreso Internacional de Turismo Universidad y Empresa de la Universitat Jaume I de Castelló

Adopción del comercio electrónico en el turismo industrial: análisis de la presencia web de los recursos turísticos industriales és el títol de la comunicació que ha guanyat el Premi a la Millor Comunicació presentada en el XXI Congreso Internacional de Turismo Universidad y Empresa de la Universitat Jaume I de Castelló, sota el lema Turismo y Desarrollo en los espacios rurales de interior”, celebrat a Castelló els dies 25 i 26 d’abril de 2018.

Guanyadors del Premi a la Millor Comunicació presentada al XXI Congreso Internacional de Turismo Universidad y Empresa de la Universitat Jaume I de Castelló

Guanyadors del Premi a la Millor Comunicació presentada al XXI Congreso Internacional de Turismo Universidad y Empresa de la Universitat Jaume I de Castelló

Els membres investigadors del grup de recerca Turisme, Economia Social i del Coneixement (TURESCO) adscrits a l’INDEST que participaven en aquest article són Eduard Cristóbal-Fransi (IP TURESCO), Natàlia Daries-Ramón i Eva Martín-Fuentes, a més a més de Laura Español Bernadó que no és membre de INDEST.

L’esmentat Congrés Internacional ha estat organitzat per la Universitat Jaume I i la Fundació Universitat Jaume I – Empresa de Castelló.

Diploma del Premi a la millor Comunicació per la Universitat Jaume I de Castelló

Diploma del Premi a la millor Comunicació per la Universitat Jaume I de Castelló.

NOTA: Aquesta notícia ha estat facilitada pel Grup de Recerca Turisme, Economia Social i del Coneixement (TURESCO).
Gràcies a la col·laboració del grup de recerca TURESCO podem compartir aquesta informació.
Continue reading

Lectura dramatitzada de l’obra de teatre Prime Time a Massachussets (EEUU)

Dilluns, 16 d’abril, en el Central Square Theater de Massachussets (EEUU) es va fer una lectura dramatitzada de l’obra de teatre Prime Time, escrita i dirigida per Núria Casado Gual.

Portada-Prime-Time_NC

Prime Time originalment escrita en català, publicada en la Sèrie de Teatre de la UdL i representada en el congrés de clausura del projecte europeu Social Innovation in Healthy and Active Aging for Sustainable Economic Growth (SIforAGE), co-organitzat pel Grup de recerca Dedal-Lit, ha estat representada en diversos teatres catalans per la companyia Nurosfera durant el 2016 i 2017, i explora, des de la comèdia, temes tant actuals com l’envelliment actiu i l’edatisme. Ara s’ha pogut sentir en anglès en la versió traduïda per Brian Worsfold i Marta Miquel Baldellou, amb la versió dirigida per Daniel Gidron i protagonitzada per Annette Miller.

Enllaços d'interès: 
http://www.publicacions.udl.cat/ca/953-prime-time-9788491440505.html
http://www.salamuntaner.com/node/74
https://www.centralsquaretheater.org/events/prime-time-staged-reading/
NOTA: Aquesta notícia ha estat facilitada pel Grup de recerca Dedal-Lit.
Gràcies a la col·laboració de Dedal-Lit podem compartir aquesta informació.
Continue reading

Membres del Grup d’Investigació Social i Educativa de l’Activitat Física i l’Esport (GISEAFE) publiquen un article a la revista Pirineu

Membres de l’equip investigador del Grup d’Investigació Social i Educativa de l’Activitat Física i l’Esport (GISEAFE) de l’INEFC de Lleida, Estela Inés Farías-Torbidoni i el Jordi Seguí Urbandeja acaben de publicar un article a la revista Pirineos.

Imatge del banner web de la Revista Pirineos

Imatge del banner web de la Revista Pirineos

L’article tracta sobre la evolució i la incidència sobre la Xarxa Natura 2000 de les curses de muntanya (trails running) a l’Estat Espanyol.

Dades de l’article

Títol de l’article: Carreras de trail running y marchas por montaña en España. Número, evolución e incidencia sobre la Red Natura 2000.

Autoria: Estela Inés Farías-Torbidoni (INEFC Lleida, UdL GISEAFE), Jordi Seguí Urbandeja (INEFC Lleida, UdL GISEAFE), Rafel Ferrer (INEFC Lleida, UdL), Víctor Dorado (INEFC Lleida, UdL).

Paraules clau de l’article: Carreras de Trail running, Marchas por montaña, características, evolución, impacto, Red Natura 2000.

 

REFERÈNCIA: Farías-Torbidoni Estela. I; Seguí, J; Ferrer, R; Dorado, V (2018). 
Carreras de trail running y marchas por montaña en España. Número, evolución e incidencia sobre Red Natura 2000. 
Pirineos, Vol 173 (2018). 
Revista de Ecología de Montaña, Vol. 173 Jaca, Enero-Diciembre, 2018, e034 ISSN-l: 0373-2568
DOI: https://doi.org/10.3989/pirineos.2018.173001
NOTA: Aquesta informació ha estat facilitada pel Grup d'Investigació Social i Educativa de l'Activitat Física i l'Esport (GISEAFE INEFC Lleida)

Gràcies a la col·laboració del GISEAFE podem compartir aquesta notícia.

Continue reading

Estela Farías Torbidoni Professora Doctora de l’INEFC Lleida és coordinadora i coautora d’un informe tècnic sobre l’afluència, freqüentació i caracterització de les persones que visiten el Parc Natural de l’Alt Pirineu

La Professora Doctora de l’INEFC Lleida Estela Farías Torbidoni i investigadora principal del GISEAFE (Grup de Recerca Reconegut i Finançat en la convocatòria SGR 2017) a la demarcació de Lleida és coautora de l’Informe Tècnic sobre afluència, freqüentació i caracterització de les persones que visiten el Parc Natural de l’Alt Pirineu juntament amb el Professor Doctor Serni Morera Carbonell de l’INEFC.

La recollida de dades es va centrar en sis dels deu punts d’accessos considerant l’any 2011: Fornet, La Farga, Tavascan, Tor, Sant Joan de l’Erm i Os de Civís.

Informe-Tècnic_Portada-Parc-Natural-de-lAlt-Pirineu

Portada de l’Informe Tècnic elaborat per l’INEFC. Coautora: Profª Dra. Estela Farías Torbidoni.

Entre els principals resultats obtinguts en la realització d’aquesta revisió, destaquen; d’una banda, l’obtenció d’una afluència anual actualitzada d’uns 314.000 visitants, amb un increment d’uns 100.000 visitants si es pren com a punt de referència les dades obtingudes l’any 201; d’altra banda, i basada en la realització d’un total de 706 enquestes, la identificació d’un perfil genèric d’homes visitants (68,3%), d’entre 32 i 51 anys (52,8%), que resideixen a la província de Barcelona (47%) i Lleida (22,1%). La majoria accedeix al Parc en vehicle particular (80%), en parella (33,8%) o en família (27,8%) amb una mitjana de persones per grup de 3,4 persones.

Aquest informe tècnic de l’INEFC actualitza les últimes dades, que van ser publicades al 2011 i incorpora una sèrie de propostes i recomanacions pràctiques de planificació, gestió i seguiment.

Pel que fa a l’estima de l’impacte econòmic directe a la zona a partir de la visita al Parc Natural de l’Alt Pirineu, i tenint en compte la recollida i sistematització de les dades vinculades al càlcul d’aquest impacte, s’ha arribat a establir un impacte econòmic directe de 14.854.102 euros l’any 2017.

A més a més, la informació que proporciona aquest informe sobre les particularitats pròpies de l’ús públic en els diferents accessos analitzats, citats anteriorment, serviran per a la millora de la gestió i planificació del Parc Natural de l’Alt Pirineu.

NOTA: Aquesta notícia ha estat facilitada pel Grup d'Investigació Social i Educativa de l'Activitat Física i l'Esport (GISEAFE INEFC Lleida)
Gràcies a la col·laboració del GISEAFE podem compartir aquesta informació.
Continue reading