Seminari internacional: educació i diversitat cultural

El 20, 21, 22 de març es realitza a la Universitat de Lleida el Seminari internacional: Educació i diversitat cultural. És una activitat pensada per estudiants de màster i doctorat o bé professorat o investigadors especialistes en la temàtica.

Seminari internacional - educació i diversitat cultural - UdL

L’inici del Seminari és el dimarts 20 de març a les 19 h amb una conferència oberta al públic impartida per la Doctora Marie McAndrew de la Université de Montréal que tractarà el tema: Educació i diversitat: comparació dels contextos catalans i quebequesos i finalitza el dijous, 22 de març en una tercera jornada que tracta els recursos i els materials pedagògics i que conclourà en la Cloenda en format debat.

La presentació de la conferència inaugural ha anat a càrrec de el Sr. Roberto Fernández, Rector de la Universitat de Lleida i ha tingut lloc a la Sala Víctor Siurana de l’edifici de Rectorat.

La conferència ha aplegat investigadors del Canadà francòfon i de la UdL, així com representants de la Generalitat i del Ministeri d’Educació i ensenyament Superior del Quebec: El Sr. Mark Richardson, conseller de l’Ambaixada del Canadà; la Sra. Marisa Calés, Directora de la Fundación Canadà a Espanya; el Sr. Alfons Calderón, director de l’Oficina del Quebec a Barcelona i; finalment, el coordinador del seminari internacional el Dr. Jordi Garreta professor Catedràtic de Sociologia la UdL i Investigador Principal del Grup de recerca Anàlisi Social i Educativa (GRASE).

Des d’una perspectiva interdisciplinar, els ponents han analitzat de forma comparada com es treballa la diversitat cultural en els centres escolars, les principals actuacions i la detecció de reptes als que s’han d’enfrontar els sistemes educatius per donar resposta a favor de la igualtat d’oportunitats de tot l’alumnat.

Podeu descarregar el programa del Seminari en tres llengües (català, castellà o francès) aquí.

Podeu trobar més informació del projecte aquíhttp://www.escueladiversa.com/

NOTA: Aquesta notícia ha estat facilitada pel Grup de Recerca Anàlisi Social i Educativa (GRASE).
Gràcies a la col·laboració del GRASE podem compartir aquesta informació.